Discover

Кои сме ние? ABOUT

ТАНЦОВА ШКОЛА ЕСТРЕЯ
Танцова школа „Естрея” е създаден през 2002 година в читалище Никола Йонков Вапцаров-
район Овча купел – София от Румяна Кацарова – възпитаничка на Националното училище за
танцово изкуство гр. София и дългогодишна солистка на Ансамбъла на Българската Армия.
В репертоара на балета има танци от всички жанрове на танцовото изкуство-модерен
балет,характерни танци,хип-хоп и стрийт денс,съвременни танци и български танцов фолклор.

ТАНЦОВА ШКОЛА ЕСТРЕЯ
 Танцова школа „Естрея” е създаден през 2002 година в читалище Никола Йонков Вапцаров-район Овча купел – София от Румяна Кацарова – възпитаничка на Националното училище за танцово изкуство гр. София и дългогодишна солистка на Ансамбъла на Българската Армия. В репертоара на балета има танци от всички жанрове на танцовото изкуство-модерен балет,характерни танци,хип-хоп и стрийт денс,съвременни танци и български танцов фолклор. Главен художествен ръководител е Румяна Кацарова, започнала своята танцова кариера в „Росна китка”,при един от най-добрите детски хореограф-педагози Петър Григоров,по късно възпитаник на Националното училище за танцово изкуство София.Успоредно с това танцува при един от най-изтъкнатите творци Кирил Харалампиев в ансамбъл „Маяковски”.В ансамбъла на българската армия тя се оформя като универсален професионален танцьор,а по-късно и като хореограф. С всяка година броят на танцьорите на балета се увеличава. Към момента танцуващите в школите на балета са около 700 .Сформирани са във възрастови групи и се обучават от квалифицирани специалисти във всички жанрове на танцовото изкуство. Това е едно голямо предизвикателство, както за децата, така и за преподавателите- хореографи. Не закъсняват и успехите, които са признание за хореографската фантазия и трудната работа с децата и младежите. Над всичко е желанието на танцьорите да се докоснат до магията на танца и да предадат хореографското послание на ръководителите. Няма концерт в страната и в чужбина където балет „Естрея” да не се е представял на високо художествено ниво.

Какво правим

Обучаваме деца и младежи в отделни възрастови групи в различни жанрове на танцовото изкуство,като по този начин децата се запознават с богатството му.Развиваме музикалност и ритмичност у децата,работим за гъвкавостта и усъвършенстване на танцовите им способности.Тази практика води до постигане на високи резултати и богата сценично-танцова култура.Танцовото изкуство учи на всички най-важни неща:
Движение,което е изключително важно за подрастващите;
Любов,приятелства,запознанства,а най- вече танцовото изкуство учи на самодисциплина.


Как работим

Репетициите се провеждат в дадения филиал (учебно заведение),като първоначално преподавателят ги взима лично от класната стая.Започва се с типични за танците упражнения -Екзерсис,който подготвя тялото на танцуващия за натоварване.Постепенно се преминава  от прости танцови комбинации към сложни,през диагонали,които усъвършенстват въртеливостта и координацията на децата.След всички тези упражнения е ред на поставянето на танц.
След всяка репетиция децата се изпращат при родителя от вежливия преподавател,а малките танцьори от своя страна чакат с нетърпение следващата репетиция.

Постижения

През годините ТШ „Естрея“ е взимала участие в огромен брой мероприятия в страната и чужбина.Сред тях са Фолклорни фестивали в Сърбия,Гърция,Турция,Италия,Унгария,Португалия,Холандия.
Участваме всяка година в конкурсите:
 „Детски етнофестивал“ -Хасково;
„Въображение в ритъм“-София
„Конкурс за Голямата танцова награда на София“
„Национален танцов конкурс“ -Бургас
и др.
Всяка година школата организира два концерта,с които представя наученото през годината,пред публика.

Meet

Екипът TEAM

За нас

Румяна Кацарова

Гл.худ.р-л
За нас

Владислава Кацарова

Хореограф
За нас

Емил Кацаров

Хореограф
За нас

Кирил Манойлов

Хореограф
За нас

Александра Анкова

Хореограф
За нас

Калоян Петров

Хореограф
За нас

Цвета Димитрова

Помощник хореограф
За нас

Ралица Нейкова

Пом.хореограф
За нас

Нина Иванова

Репетитор
За нас

Виктория Кирилова

Репетитор