малко За нас

Кои сме ние

Танцова школа „Естрея” е създаден през 2002 година в читалище Никола Йонков Вапцаров- район Овча купел – София от гл.худ.р-л Румяна Кацарова ,започнала своята танцова кариера в „Росна китка“при един от най-добрите детски хореограф-педагози Петър Григоров.По-късно възпитаничка на Националното училище за танцово изкуство гр. София и дългогодишна солистка на Ансамбъла на Българската Армия.В репертоара на школата има танци от всички жанрове на танцовото изкуство-модерен балет,характерни танци,хип-хоп и стрийт денс,съвременни танци и български танцов фолклор. 
  Заниманията се провеждат в залите по физическо възпитание и спорт в съответното учебно заведение. 
Към момента танцуващите в школите на балета са около 700
Сформирани са във възрастови групи и се обучават от квалифицирани специалисти в отделните жанрове на танцовото изкуство. Това е едно голямо предизвикателство, както за децата, така и за преподавателите.Не закъсняват и успехите, които са признание за хореографската фантазия и трудната работа с децата и младежите.
Над всичко е желанието на танцьорите да се докоснат до магията на танца и да предадат хореографското послание на ръководителите. Няма концерт в страната и в чужбина където балет „Естрея” да не се е представял на високо художествено ниво.

Какво правим

Обучаваме деца и младежи във всички жанрове на танцовото изкуство.

DSC_6077
DSC_6374

Танците

Изкуството, което учи на: Самодисциплина
Двигателна култура
Отговорност

Развиваме

Ритмичност 
Гъвкавост 
Танцувалност
Сценично-танцова култура

Резултатът

Удовлетворението на  децата и преподавателите.

Testimonials

Репетираме за да се развиваме

Конкурси и концерти

Всяка година провеждаме задължителни два концерта,в които показваме усвоения от децата материал .Обикновено се провеждат края на Януари и краят на Май. Напредналите групи се явяват и на конкурси и състезания,в които се                                                                                                                                                                                                                                      

Discover the dance